Η ΕΛΒΙΚ ΑΕΒΕ ιδρύθηκε το 1982 και είναι η πρωτοπόρος κατασκευάστρια υλικών B-15 Κλάσης στην Ελλάδα. Η εταιρεία απαρτίζεται από μία ομάδα έμπειρων Ναυπηγών, Μηχανικών και Σχεδιαστών. Η ομάδα αυτή συνέλαβε και ανέπτυξε ένα σύστημα ακαύστων υλικών (Panels, Πόρτες, Οροφές και τα αντίστοιχα προφίλ τους).

Με την πάροδο του χρόνου η ΕΛΒΙΚ ΑΕΒΕ έγινε ανταγωνιστική και τα στελέχη της απέκτησαν εμπειρία και σε άλλους τομείς της Ναυτικής Τεχνολογίας, όπως κατασκευή και σχεδιασμό σε κρουαζιερόπλοια και βαριές κατασκευές (σε ξηρά και θάλασσα).

Τα γραφεία της εταιρείας μας βρίσκονται στον Πειραιά, το κέντρο δραστηριοτήτων της ναυτιλίας της χώρας μας.

Η ΕΛΒΙΚ ΑΕΒΕ παρέχει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της στους παρακάτω τομείς, στη ναυτιλία και την ξηρά.

  • ΧΩΡΟΙ ΕΝΔΙΑΙΤΗΣΗΣ
  • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ/ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΛΟΙΩΝ
  • ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΠΛΟΙΩΝ
  • ΜΕΤΑΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ/ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΠΛΟΙΩΝ

Το εξειδικευμένο προσωπικό μας μπορεί επίσης να αναλάβει ως τεχνικός σύμβουλος για λογαριασμό των Πλοιοκτητών, για τη μελέτη, τις προδιαγραφές του πλοίου, την κατασκευή, τις επιθεωρήσεις, την οργάνωση και το σχεδιασμό. Η ΕΛΒΙΚ ΑΕΒΕ μπορεί ακόμα να αναλάβει την εσωτερική διακόσμηση, τα δίκτυα κ.α.

Το συνέδριο για την ασφάλεια της ζωής στη θάλασσα (Safety of Life at Sea -SOLAS) το 1974 έθεσε σε ισχύ νέα και πολύ αυστηρά standard για τα πυράντοχα υλικά που θα χρησιμοποιούνται στις κατασκευές ή μετασκευές των πλοίων. Για το σκοπό αυτό η ΕΛΒΙΚ ΑΕΒΕ σχεδίασε το δικό της σύστημα για Panels, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της SOLAS, καθώς και όλες τις αναθεωρήσεις της. Το σύστημα της ΕΛΒΙΚ ΑΕΒΕ – το οποίο είναι δικής της πατέντα – έχει περάσει με επιτυχία από έλεγχο από διεθνείς οργανισμούς, οι οποίοι μάλιστα είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένοι και είναι εγκεκριμένο από όλους τους κορυφαίους νηογνώμονες.

Η βασική φιλοσοφία αυτού του συστήματος είναι πως τα Panels που χρησιμοποιούνται αποτελούνται από δύο φύλλα dip hot γαλβανισμένης λαμαρίνας με PVC και πυρήνα από πετροβάμβακα υψηλής πυκνότητας. Αυτά τα συστατικά συγκολλούνται με τη χρήση ειδικής άκαυστης κόλας, κάτω από υψηλή πίεση και θερμοκρασία.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, το σύστημα της ΕΛΒΙΚ ΑΕΒΕ παρέχει υψηλή πιστότητα και ποιότητα. Το ίδιο σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εμπορική χρήση στην ξηρά, καθώς είναι πλήρως συμμορφωμένο με τους διεθνείς κανονισμούς.

Λόγω του ότι η ΕΛΒΙΚ ΑΕΒΕ αναπτυσσόταν ταχύτατα, οι εγκαταστάσεις τις μεταφέρθηκαν σε ένα καινούργιο, ιδιόκτητο, εργοστάσιο, με καινούργιο και πλήρως αυτόματο εξοπλισμό, προκειμένου η εταιρεία να μπορεί επιτυχημένα να ανταπεξέλθει στο διεθνή ανταγωνισμό.

Το εργοστάσιο της ΕΛΒΙΚ ΑΕΒΕ, το οποίο βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή (ΒΙ.ΠΕ.) της Μάνδρας Αττικής, έχει τη δυνατότητα να παράγει 4.000m2 την ημέρα, κάτω από την επιστημονική επίβλεψη των μηχανικών μας.

Το σύστημα ΕΛΒΙΚ ΑΕΒΕ χρησιμοποιεί panels τα οποία εφάπτονται το ένα με το άλλο βάσει ειδικά διαμορφωμένων άκρων, με τρόπο που δημιουργούν μία εντελώς αποτελεσματική ασπίδα πυρκαγιάς. Οι ατσάλινες επιφάνειες του panel καλύπτονται με ένα στρώμα PVC πάχους 150 microns, με τη δυνατότητα επιλογής από μία ευρεία γκάμα χρωμάτων.

Με το σύστημα της ΕΛΒΙΚ ΑΕΒΕ και τα πλεονεκτήματά του όσον αφορά την τοποθέτηση, ελαχιστοποιούνται οι απαιτήσεις εργασίας, οι εργατοώρες για ολοκλήρωση του έργου, τα έξοδα διακόσμησης και φυσικά το συνολικό κόστος.

Τα Panels της ΕΛΒΙΚ ΑΕΒΕ έχουν επίσης σχεδιαστεί για να παράσχουν ηχομόνωση υψηλής αποδοτικότητας. Το ειδικό ήχο-απορροφητικό Panel πάχους 50mm έχει τη δυνατότητα να μειώσει την ένταση του ήχου μέχρι και 45dB, ανάλογα με τη λαμβανόμενη συχνότητα.

Δείτε την Εταιρική Παρουσίαση της ΕΛΒΙΚ A.E.B.E.

Web Design & Development   Zefxis Creative Logo

Μετάβαση στο περιεχόμενο