Ιστορικό

Η ΕΛΒΙΚ Α.Ε.Β.Ε. ιδρύθηκε το 1982 και αποτελείται από μία ομάδα έμπειρων Ναυπηγών, Σχεδιαστών και Επιθεωρητών Πλοίων, οι οποίοι και ανέπτυξαν το σύστημα ΑΚΑΥΣΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ που επονομάζεται «MS».

Με την πάροδο του χρόνου, η Εταιρεία έγινε ανταγωνιστική και το επιτελείο της απέκτησε πείρα και σε άλλους τομείς της Ναυτικής Τεχνολογίας, όπως: Σχεδίαση πλοίων, Ναυπήγηση κρουαζιερόπλοιων, Κατασκευές μεγάλου μεγέθους, καθώς επίσης και στις Εφαρμογές του συστήματος «ΜS» στην ξηρά.

Η ΕΛΒΙΚ προσφέρει τις υπηρεσίες της στους παρακάτω τομείς της Ναυτικής Βιομηχανίας και της Βιομηχανίας Ξηράς:

  • ΧΩΡΟΙ ΕΝΔΙΑΙΤΗΣΗΣ
  • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΠΛΟΙΩΝ
  • ΝΑΥΠΗΓΗΣΕΙΣ
  • ΜΕΤΑΣΚΕΥΕΣ

 

Το εξειδικευμένο προσωπικό των Ναυπηγών, Αρχιτεκτόνων και Μηχανολόγων της ΕΛΒΙΚ Α.Ε.Β.Ε., αναλαμβάνει εργασίες Τεχνικών Συμβούλων εκ μέρους των ιδιοκτητών, όπως: Μελέτες, Σχεδίαση προδιαγραφών πλοίων, Ναυπήγηση, Επιθεωρήσεις, Οργάνωση, Σχεδίαση λεπτομερών κατασκευαστικών σχεδίων, κτλ.

Επίσης αναλαμβάνει Μελέτες εσωτερικής διακόσμησης, Δίκτυα σωληνώσεων, Εξαερισμού, Sprinkler, κτλ.

Η Διεθνής Σύμβαση S.O.L.A.S. του 1974 και τα μέχρι σήμερα παραρτήματά της, θέτουν νέα και αυστηρά πρότυπα για τα πυρίμαχα υλικά που χρησιμοποιούνται για την ναυπήγηση των πλοίων. Με σκοπό να εξασφαλίσουμε για την αγορά μία σειρά PANELS πυρασφάλειας, έχουμε σχεδιάσει το σύστημα «MS», το οποίο έχει δοκιμαστεί και εγκριθεί με διεθνή πιστοποιητικά, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της S.O.L.A.S. ‘74.

Tα PANELS είναι τύπου SANDWICH, από γαλβανισμένη λαμαρίνα και ορυκτοβάμβακα, που μπορούν να εφαρμόσουν απόλυτα μεταξύ τους, έτσι ώστε να αποτελέσουν την πλέον κατάλληλη προστασία κατά της φωτιάς.

Χρησιμοποιώντας το σύστημα «MS», μειώνονται κατά πολύ περισσότερο τόσο το ειδικευμένο προσωπικό, όσο και ο χρόνος εργασίας για την εγκατάσταση, διακόσμηση και συντήρηση της όλης κατασκευής, σε σύγκριση με τα άλλα συμβατικά συστήματα.

Τα PANELS του συστήματος «MS» έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν επίσης υψηλού βαθμού ηχομόνωση, και το STANDARD PANEL των 50mm έχει την ικανότητα να μειώνει τον ήχο κατά 45 dB.

Παρόλο που τα PANELS έχουν σχεδιαστεί για τη ναυτική χρήση, έχουν και αυξημένη εμπορική εφαρμογή στην ξηρά.

Λόγω της αυξημένης ζήτησης, η ΕΛΒΙΚ Α.Ε.Β.Ε. έχει μεταφερθεί σε καινούργιο εργοστάσιο στην βιομηχανική περιοχή της Μάνδρας Αττικής. Εκεί, με το νέο αυτόματο μηχανολογικό εξοπλισμό της, παράγει 4.000 τετραγωνικά μέτρα την ημέρα, έναντι των 1.000 τετραγωνικών μέτρων την εβδομάδα, τα οποία παρήγαγε με τα προηγούμενα τεχνικά μέσα.

Η ΕΛΒΙΚ Α.Ε.Β.Ε. είναι ειδικευμένη στην κατασκευή διαχωριστικών τοιχίων (PANEL), οροφών και πορτών, σύμφωνα με τους κανονισμούς του Διακυβερνητικού Ναυτιλιακού Οργανισμού (INTERGOVERNMENTAL MARITIME ORGANIZATION, I.M.O.), και της Διεθνούς Σύμβασης για την Ασφάλεια της Ανθρώπινης Ζωής στη Θάλασσα (INTERNATIONAL CONVENTION OF SAFETY OF LIFE AT SEA, SOLAS ‘74).

H ΕΛΒΙΚ Α.Ε.Β.Ε. έχει επίσης τη δυνατότητα να αναλαμβάνει την πλήρη κατασκευή και εξοπλισμό καμπίνων, τουαλετών, κτλ, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των Πλοιοκτητών, καθώς επίσης και την τοποθέτησή τους στα πλοία από το ειδικευμένο και έμπειρο συνεργείο της.